Oerbrood Met Bospaddenstoelen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeSnijd de kap van het oerbrood en hol het brood uit, waarbij minimaal een 2 cm dikke rand bewaard moet blijven. Bewaar de kap. Verkruimel het verwijderde brood. Leg het uitgeholde brood in een ovenschotel of in een ronde, vuurvaste bakvorm. Bak in een pan met boter de grof gesneden ui lichtblond en voeg de eventueel in stukken gebroken paddestoelen toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel er vervolgens het broodkruim gelijkmatig over en laat dit nog circa 3 minuten meebakken. Vul het uitgeholde brood met het mengsel, druk het geheel met een houten lepel licht aan en zet de afgesneden kap weer op het brood. Bak het gerecht tenslotte in 10 minuten af in een op 175 graden voorverwarmde oven.
- 1 Rond Oerbrood
- 1/ El Boter
- 1 Ui
- 300 Gr Bospaddestoelen Of Champignons
- Peper En Zout Naar Smaak