Zalmtimbaaltjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Zalmtimbaaltjes Bereidingwijze

Snijd de courgette in de lengte door. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte door. Snijd van de kwarten in de lengte dunne plakjes. Snijd de zalmfilet in even dunne reepjes als de courgette. Spoel de timbaal-vormen om en bekleed deze van binnen met een velletje plastic folie. Bereiding Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Bekleed de binnenkant van de vormen om en om met de reepjes zalmfilet en courgette. Was de limoen en rasp het groen van de helft van de schil. Pers de limoen uit en bewaar het sap. Maak de zalm los en verwijder eventuele graten en velletjes. Meng de zalm met Becel Dressing, Becel voor de Koffie, de helft van het limoensap, de limoenrasp, peper en eventueel zout. Pureer het geheel glad met een staafmixer of keukenmachine of prak het met een vork tot een egaal mengsel. Meng de kappertjes door het mengsel. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los het op in 1 eetlepel kokend water. Roer dit door het zalmmengsel. Vul de timbaaltjes met het zalmmengsel en vouw eventueel uitstekend reepjes courgette en zalm over de vulling. Dek de timbaaltjes af met huishoudfolie en plaats ze voor minimaal 2 uur in de koelkast. Was de eikenbladsla en maak de sla droog. Scheur de grote bladen in stukken. Snijd de binnenste blaadjes en de kern in kleine reepjes. Was de basilicum en snijd deze ook in reepjes. Meng de sla en de basilicumreepjes met rest van het limoensap, peper en eventueel zout. Verdeel de salade over 4 borden. Vouw het plastic folie van de timbaaltjes en keer de timbaaltjes voorzichtig op het midden van het bord. Verwijder het plastic folie voorzichtig.

Boodschappenlijstje
  • 75 Gr Gerookte Zalmfilet
  • Kleine Courgette
  • 2 Gelatine Blaadjes
  • 1 Blikje Zalm (uitgelekt Gewicht 200gr)
  • 1 Limoen
  • 2 El Becel Voor De Koffie
  • 1 El Kappertjes
  • 3 Basilicum Blaadjes
  • 1 Krop Eikenbladsla
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...