Appel-salie Chutney
Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze(voor ca. 1 liter chutney) Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Snipper de ui. Doe de appels in een grote pan met de ui, de azijn, de suiker, de citroenrasp en het water. Breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel ca. 20 minuten zachtjes
sudderen tot de appels zacht worden. Voeg dan de salie en de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout. Kook alles nog 10 minuten zachtjes en doe over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde chutney kan in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden
- 1 Grote Ui
- 4 Dl (cider)azijn
- 200 Gr Suiker
- Rasp Van Halve Citroen
- 250 Ml Water
- 20 Gr Salieblaadjes
- 100 Gr Walnoten, Gehakt
- Zout En Versgemalen Peper
- 1 Tl Kg Groene Harde Appels