Gestoofde Kip Met Pestosaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid de kippenbouten met peper en zout en laat ze mooi aankleuren in olijfolie, strooi er de helft van de gehakte ui rond. Maak ondertussen de pesto: Doe hiervoor de pijnboompitten, knoflook, spaanse peper, parmezaanse kaas, basilicum, grof zout en een scheutje olijfolie in de vijzel en wrijf alles tot een mooie pasta, hou opzij. Strooi de rest van de ui, samen met de stukjes tomaat over het kippenvlees en laat eventjes meestoven. Roer de pesto los in de kippenbouillon en overgiet hier de kip mee, breng aan de kook en laat vervolgens zeer zachtjes gaar worden. Neem de bouten uit de pan en zeef de saus, breng vervolgens terug aan de kook en laat wat inkoken. Laat de kippenbouten terug wat opwarmen in de hete saus en serveer. Lekker met frietjes.
- 4 Mooie Kippenbouten
- Rode Ui
- 2 Knoflookteentjes
- Spaans Pepertje, Ontpit En Fijngehakt
- 4 Tomaten, Ontveld En In Stukjes
- 3 El Pijnboompitten
- Handvol Verse Basilicum En Parmezaanse Kaas
- 3.5 Dl Kippenbouillon
- Olijfolie, Peper Uit De Molen En Grof Zeezout