Rabarbercrumble Met Aardbeiensalade

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: irene » Type: Meer van het type: Anders

Rabarbercrumble Met Aardbeiensalade Bereidingwijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber in ovenschaal leggen en 2 el suiker en helft van sinaasappelrasp erdoor mengen. In kom basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door blokjes boter wrijven tot kruimelig deeg ontstaat. Kruimeldeeg over rabarber verdelen, voorzichtig aandrukken en tenslotte met vork oppervlak van crumble rul maken. Crumble in ca. 50 min. in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Intussen in kom rest van suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot dressing roeren. Aardbeien en munt door dressing scheppen. Aardbeiensalade bij rabarbercrumble serveren.

Boodschappenlijstje
  • 500 G Rabarber, In Stukjes
  • 3 Eetlepels Suiker
  • 1/2 Sinaasappel, Geraspt En Geperst
  • 75 G Donkerbruine Basterdsuiker
  • 75 G Havermout
  • 125 G Bloem
  • Mespunt Gemalen Kardemomvruchten
  • 100 G Koude Boter, In Blokjes
  • 250 G Aardbeien, In Plakjes
  • 3 Takjes Verse Munt, Fijngesneden
Probeer ook eens...