Pompoen-courgettetaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Pompoen-courgettetaart Bereidingwijze

Duurtijd: 20 min Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 bij 1 cm. Was de courgette en snijd ze in blokjes. Doe de courgette- en pompoenblokjes in een ovenschaal, meng ze met de olijfolie en laat de groenten in 20 minuten gaar worden in een oven van 200 °C. Bedek een bakvorm met bakpapier en schik er de gare groenten in. Breek de eieren met de melk in een kom en klop ze schuimig. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over de groenten. Plaats de taart in de oven en laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen. Geef je kind een portie van deze groentetaart (en een vorkje) met een paar sneetjes brood mee naar school. Tip: Ook andere groentetaarten zijn vaak geschikt om ook koud te eten.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Pompoen
  • 1 Courgette
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 6 Eieren
  • 100 Ml Halfvolle Melk
  • Peper En Zout
  • Nootmuskaat
Probeer ook eens...