Citroensorbet

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Citroensorbet Bereidingwijze

15 minuten Pel de citroenen. Snijd enkele schillen in fijne reepjes. Laat in een pan twee eetlepels witte suiker smelten in een beetje water. Voeg de stukjes toe en laat ze konfijten op een zacht vuurtje. Leg opzij. Snij het vlees van vier citroenen in kleine blokjes. Verdeel ze over de bodem van grote glazen (type whiskyglazen), bestrooi ze met een eetlepel suiker per glas. Plet de limoenen met een lepel om de suiker goed te mengen. Voeg een bol citroensorbet van Carte d'Or toe. Giet de ‘cachaça’ erover en werk af met de citroenschillen en enkele muntblaadjes.

Boodschappenlijstje
  • Carte D’Or Citroen Ijs
  • 4 Limoenen
  • 16 Cl ‘cachaça’ (Braziliaanse Rum)
  • Munt
  • Witte Suiker
Probeer ook eens...