Tomatensaus [Klassieke Bereiding]

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Tomatensaus [Klassieke Bereiding] Bereidingwijze

Smelt een klont boter en fruit daarin de sjalotten en knoflook, blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg vervolgens enkele takjes verse dragon, 1 takje tijm, laurier, het pepertje en een handvol verse basilicum toe. Plet de gepelde tomaten in stukken en doe ze mét sap bij de saus. Draai het vuur middelmatig en laat onder deksel zo'n 30 minuten sudderen. Druk de saus door een zeef, doe ze terug in de pan en laat nog wat inkoken, breng op smaak en werk af met wat sausdikker en/of scheutje room.

Boodschappenlijstje
  • 2 Sjalotten
  • 2 Knoflookteentjes, Fijngehakt
  • Verse Dragon, Basilicum, Tijm
  • Spaans Pepertje
  • Blik Gepelde Tomaten, 800 Gr
  • 1 Liter Kippenbouillon, Blokje
  • Boter
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...