Noord Afrikaanse Klappertaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Noord Afrikaanse Klappertaart Bereidingwijze

•50 gram basterdsuiker 1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook in een pan het water met de klapper, suiker en kaneel ca. 15 minuten. Verwijder het kaneelstokje. 2. Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor. 3. Kneed een deeg van in blokjes gesneden boter, bloem, suiker, ei, zout en citroenrasp. Rol het met een deegroller uit tot een lap en beleg een ingevette taartvorm met het deeg. Schep het kokosmengsel erin en bak de taart ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen. 4. Hak de chocolade fijn. Verwarm in een pan de room, haal de pan van het vuur en los de chocolade erin op. Pureer eventueel met de staafmixer. Schenk de ganache over de afgekoelde taart en laat de ganache stollen.

Boodschappenlijstje
  • 5 Dl Water
  • 200 Gr Klapper (Conimex)
  • 100 Gr Suiker
  • 1 Kaneelstokje
  • 2 Eieren
  • 100 Gr Boter
  • 150 Gr Bloem
  • 50 Gr Basterdsuiker
  • Half Ei
  • Zout
  • 1 Tl Citroenrasp
  • 100 Gr Pure Chocolade
  • 1 Dl Room (Blue Band Finesse Voor Koken)
Probeer ook eens...