Kip In Belgisch Bier
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid de kippenboutjes met peper en zout en wentel ze door wat bloem, bak ze vervolgens mooi knapperig aan in wat boter. Begiet met het bier, voeg een takje tijm en een laurierblaadje toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat in zo'n 30 minuten gaar worden. Snij ondertussen het spek in fijne reepjes en bak het samen met de zilveruitjes aan in een weinig boter. Neem de kip uit de pan en hou warm, zeef de saus en doe ze weer in de pan. Voeg de room, de spekjes en de uitjes toe en laat de saus inkoken. Schik de kippenboutjes op warme borden en overgiet met de saus, werk af met een plukje kervel.
- 12 Kippen Onderboutjes
- 100 Gr Zilveruitjes
- 100 Gr Mager Doorregenspek
- 1 Dl Room
- Bloem, Boter
- 2 Flesjes Brugge Tripel
- Tijm, Laurier
- Vers Gesnipperde Kervel
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout