Tonijnsteak Met Kruidensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Tonijnsteak Met Kruidensaus   Bereidingwijze

Hak de blaadjes van de peterselie fijn, maar hou wat opzij voor de garnering, hak de steeltjes grof. Stoof de gehakte sjalot aan in wat olijfolie, voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe en laat even rustig meestoven. Blus met de visfond, sluit de pan en laat zo'n 10 minuten rustig koken, zeef het kookvocht. Maak vervolgens een mooie gladde saus op basis van een roux en het kruiden kookvocht, breng op smaak met peper en zout en werk af met wat gehakte peterselie. Bak of gril de tonijnsteaks kort aan beide zijden zodat ze nog lekker sappig blijven en serveer ze in een bodempje kruidensaus. Lekker met verse grijze garnalen en puree.

Boodschappenlijstje
  • 4 Tonijnsteaks
  • Sjalot, Fijngehakt
  • Bosje Bladpeterselie
  • 2 Takjes Tijm, 1 Takjes Rozemarijn (enkel De Blaadjes)
  • Laurierblaadje
  • 4 Dl Visfond
  • Olijfolie, Boter, Bloem
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...