Pompoensoep Met Croutons
Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeEen heerlijke pompoensoep maar dan net even iets anders gemaakt. Bereidingstijd: 60 minuten 1.Zet een grote pan op een matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze 30 seconden tot ze mooi krokant zen donkergroen zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een stuk keukenrol. 2.Zet de pan terug op het vuur en doe er de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de spaanse pepertjes in, met royaal peper en zout. 3.Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groente lekker zacht zijn. 4.Roer de pompoen en de bouillon door, breng de sope aan de kook en laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes doorkoken. 5.Maak ondertussen de croutons: 1.Sprenkel een beetje olijfolie op de gesneden ciabatta, laat de olie een beetje intrekken en druk aan beide kanten een beetje geraspte parmasaanse kaas. 2.Leg ze in een droge koekenpn met antiaanbaklaag en bak ze aan beide kanten goudbruin. 6.Pureer de soep wanner de pompoen zacht en gaarr is met de staafmixer of blender. Proef de soep en breng op smaak. 7.Schep de soep in kommen en leg twee croutons op de soep. Strooi de krokante salieblaadjes er over heen en besprenkel het met wat extra vierge olijfolie.
- 2 Rode Ui(en) , In Stukjes Gehakt
- 2 Kg Pompoen , Ontdaan Van De Zaden, In Stukken, Bv Butternut Squash, Onion Squash, Musque De Provence
- 2 L Kippenbouillon , Of Groentebouillon
- Zout En Versgemalen Peper
- 4 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- Halve Tot 1 Spaanse Peper , Naar Smaak, Zonder De Pitjes, Fijngehakt
- 2 Takjes Rozemarijn , Alleen De Blaadjes
- Extra Vierge Olijfolie
- 16 Verse Salieblaadjes
- 2 Bleekselderij Stengels
- 2 Wortel , Geraspt En In Stukjes Gehakt
- Vers Geraspte Parmazaanse Kaas
- 16 Sneden Ciabatta