Salade Van Scampi & Tomaat
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeStoom of kook de aardappeltjes en laat koud worden, bak daarna goudbruin in boter en laat afkoelen. Pel de scampi's maar laat aan 8 stuks het staartje ongepeld, bak ze in arachideolie. Verdeel sla over 4 grote borden, snij het bovenste van de tomaten weg en hol voorzichtig uit, zet in het midden van elk bord. Hak de forelfilets fijn en vermeng met een handvol peterselie, verdeel dit mengsel over de tomaten. Maak een vinaigrette met de hierboven vermelde ingrediënten, voeg de wijnazijn beetje bij beetje toe en proef de zuurheid. Hang aan elke tomaat twee scampi's mét staartje en verdeel de rest over de 4 borden. Verdeel ook de aardappeltjes de in stukken gesneden eieren, radijsjes en limoen over de sla borden, werk af met de vinaigret
- 4 Grote Tomaten
- 4 Verse Scampi's
- 4 Gerookte Forelfilets, Fijngehakt
- Vers Gehakte Peterselie
- 4 Porties Sla, Naar Keuze
- Krielaardappeltjes
- 4 Eieren, Hardgekookt
- Enkele Radijsjes
- Limoen, In 4 Gesneden
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
- Vinaigrette:
- Yoghurt, Mayonaise, Wijnazijn, Zwarte Peper En Olie