Bechamelsaus [basissaus]
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSmelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend 1-2 minuten bakken. Zorg ervoor dat het mengsel niet kleurt. Schuif van het vuur en roer er beetje bij beetje melk door tot de bloem opgenomen is, meng goed en roer er terug op het vuur de rest van de melk door. Laat zachtjes sudderen gedurende 4-5 minuten, blijf roeren. Breng op smaak met witte peper en zout. Voeg tenslotte wat klontjes boter toe voor wat extra glans en enkele druppels citroensap voor extra frisheid. (facultatief)
- 70 Gr Boter
- 70 Gr Bloem
- 5 Dl Halfvolle Melk
- Wat Citroensap
- Witte Peper En Zout