Lekker Kip Met Gehaktsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe de kip in een ruime pan en voeg de prei, selder en ui toe, overgiet met water tot alles onder staat en voeg nog een bouillonblokje toe. Kruid met zwarte peper en wat zout, breng aan de kook en laat zo'n 45 minuten doorkoken. Draai ondertussen balletjes van het gehakt en wentel deze even door wat bloem, neem wat kookvocht van de kip en kook deze hierin gedurende zo'n 10 minuten, hou opzij. Haal de kip uit de pan en laat wat afkoelen, zeef de bouillon en maak hiermee, samen met de boter, bloem en melk een mooie witte roux, werk af met het sap van een halve citroen en wat vers gehakte peterselie. Haal het vlees van de kip, snij de champignons in schijfjes, doe deze samen met de balletjes in de hete saus en bind het geheel nogmaals met de liaison van de melk en eigelen. Lekker met frietjes of rijst.
- Mooie Braadkip
- Prei
- Enkele Witte Selderijstengels
- Ui
- Water
- Bouillonblokje (kip)
- Saus -
- 250 Gr Gehakt
- 250 Gr Champignons
- Citroen
- Verse Peterselie
- 75 Gr Bloem En Boter
- 0.25 L Melk
- 0.75 L Kookvocht
- Voor De Tweede Binding -
- 2 Eierdooiers
- 2 Dl Melk
- Peper En Zout