Vis Aardappelkoekjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Vis Aardappelkoekjes   Bereidingwijze

De visfilets gaar pocheren en pletten met een vork. De aardappelen gaar koken en pureren. De sjalot even laten zweten in boter. De peterselie fijnsnijden. De fijn geplette visfilets, de peterselie, de sjalotten en aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Met het mengsel aardappelkoekjes vormen, door het eiwit en paneermeel halen en goudbruin bakken in de pan. Voor de saus: de fijngesneden sjalot, geplette look en tomaten in olijfolie stoven. Kruiden met peper en zout, een weinig suiker eronder mengen en parfumeren met tijm en laurier. De visfumet toevoegen en inkoken tot sausdikte, zeven en eventueel bijkruiden. De saus over de borden lepelen de aardappel viskoekjes erop schikken.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Visfilets (kabeljauw, Wijting, Koolvis...)
  • 4 Porties Aardappelen
  • Bosje Verse Peterselie
  • Sjalot, Zeer Fijn Gesnipperd
  • Paneermeel, Eiwit, Nootmuskaat, Peper En Zout
  • Voor De Saus:
  • Blik Gepelde Tomaten (400g)
  • Halve Liter Visfumet
  • Sjalotje
  • Laurierblaadje En Verse Tijm
  • Teentje Knoflook
  • Suiker
  • Olijfolie
Probeer ook eens...