Risotto Met Zuiderse Groenten En Parmezaankoekje

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Risotto Met Zuiderse Groenten En Parmezaankoekje Bereidingwijze

Snij de groenten in blokjes van 1 centimeter. De aubergine onmiddellijk instrijken met citroensap. Bak alles op een hoog vuur in Solo en voeg fijngesneden basilicum toe. Snij de ui en het teentje knoflook fijn en stoof ze in Solo in een aparte grote pan. Voeg de rijst toe en fruit kort aan. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water, voeg dit toe aan de rijst en laat iets meer dan al dente koken, zonder te roeren! Bedek de bodem van een warme teflonpan met parmezaanse kaas en laat de parmezaanse kaas bruinen. Haal het gevormde parmezaankoekje goudbruin uit de pan en verdeel in grove stukken. Werk de risotto af met wat Solo en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten en de rijst over vier diepe borden en garneer met een parmezaankoekje.

Boodschappenlijstje
  • 600 Gr Gemengde Zuiderse Groenten (paprika,courgette,aubergine,bospaddenstoelen,…)
  • 1 Klontje Solo
  • 4 El Solo Vloeibaar
  • 2 Blokjes Knorr Finesse Groentebouillon
  • 300 Gr Risotto Rijst
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteentje
  • 4 El Gemalen Parmezaanse Kaas
  • Citroen
  • 10 Blaadjes Basilicum
Probeer ook eens...