Roti Met Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzePel en snipper de uien en knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Snijd de kipfilet in grote stukken en bestrooi deze en de drumsticks met zout en peper. Verhit 6 kneepjes vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin de kip rondom aan. Haal de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook en de soepgroente aan in het achtergebleven bakvet en doe dan de kip weer in de pan. Voeg de tomatenpuree, bouillonblokjes, aardappels en kerrie toe en zoveel water tot het gerecht onderstaat. Kook tot de kip en aardappels gaar zijn. Kook intussen de eieren in ca. 8 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Voeg ze 10 minuten voordat het gerecht klaar is toe aan het vlees en warm ze mee. Breng het gerecht op smaak met ketjap en sambal. Verwarm de roti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer ze bij de kip.
- 2 Uien
- 2 Knoflookteentjes
- 4 Grote Aardappelen
- 750 Gr Kipfilet
- 750 Gr Drumsticks
- Zout En Versgemalen Peper
- Blue Band Vloeibaar
- 1 Zakje Soepgroenten
- 1 Blkije Tomatenpuree
- 2 Tabletten Knorr Kippenbouillon
- 4 El Kerriepoeder (liefst Hindoestaanse Masala)
- 6 Eieren
- Conimex Ketjap Manis
- Conimex Sambal
- 1 Pak Roti's (toko)