Pompoensoep Met Pannenkoek

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Noud Klok » Type: Meer van het type: Soepen

Pompoensoep Met Pannenkoek Bereidingwijze

Laat een grote klont boter smelten en voeg er het gehakte teentje look bij. Ondertussen snij je de pompoen en courgette in grote stukken. Voeg ze bij het teentje look, roer alles goed onder elkaar en laat alles wat sudderen tot de stukken min of meer zacht zijn. Roer af en toe goed om. Voeg dan de groenteboullion en genoeg peper en zout aan toe. Laat dit alles goed doorkoken. Meng ondertussen het ei, de bloem en melk bij elkaar en mix tot je een korrelvrij beslag hebt. Je warmt nu de boter op in een pan en bakt de flensjes. Smeer de flensjes in met kruidenkaas en rol ze op. Snij ze in mooie schijfjes. Door de kruidenkaas blijven ze goed dicht plakken. Wanneer de soep goed doorgekookt is mix je ze fijn, voeg je er het limoensap en de gehakte dragon aan toe. Voeg nog wat boullion bij wanneer je de soep te dik vindt. Garneer de soep met enkele rolletjes van het flensje en een kringetje room in elk bord.

Boodschappenlijstje
  • Boter
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1/4 Pompoen
  • 1 Courgette
  • Sap Van 1 Citroen
  • Peper En Zout
  • 2 Takjes Verse Dragon
  • 1 Liter Groentenboullion
  • Room
  • VOOR DE PANNEKOEK
  • 1 Ei
  • 50 Gr Bloem
  • 2-3 Dl Melk
  • Klontje Boter
Probeer ook eens...