Zuiderse Zalm In Papillotte
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij vier stukken aluminium-folie ter grootte van ongeveer een a5 blad en strooi in het midden wat oregano, peper en zout. Leg hierop een stuk zalm en leg er ook wat verse tijn, rozemarijn, basilicum, laurierbladje en een knoflookteentje rond. Schik tenslotte op elk stuk zalm een klontje boter en werk af met een klein scheutje witte wijn, sluit de papillotte. Leg de papillotte's op een ovenschaal en plaats ze in de oven gedurende zo'n 30 minuten op 200°. Serveer de vis in papilotte, of gewoon op het bord, let wel dat je er het stoomvocht bij serveerd. Hier met een gratin van aardappelen & venkel.
- 4 Stukken Roze Zalm (moten Of Filets)
- 4 Teentjes Knoflook, Ongepeld
- Verse Rozemarijn, Tijn, Basilicum, Oregano, Laurier
- Droge Witte Wijn
- Boter
- Citroen
- Peper En Zout