Lamsvlees Met Portosaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid het vlees met peper, wat zout en een snuifje rozemarijn. Zet zo even opzij. Kook de boontjes en wortelstukjes beetgaar, spoel onder koud stromend water. Bak het lamsvlees in boter lekker knapperig, haal uit de pan en hou warm onder folie in de oven. Blus de pan met de runderfond, maak de bakresten los en laat inkoken. Voeg de porto toe en laat enkele minuten inkoken, breng op smaak en werk af met de room. Doe ondertussen wat olijfolie in een wokpan en warm hierin de groenten, in bijzijn van de kerstomaatjes weer op, doe ook hier een snuifje rozemarijn op. Verdeel het vlees over warme borden en overgiet met de hete portosaus. Dresseer er de groenten bij en geef er bij voorkeur gebakken aardappeltjes bij.
- 800 Gr Lamsvlees, Bout, Borst..
- 2 Dl Runderfond
- 1 Dl Port
- Halve Dl Room
- Boter
- Snufje Rozemarijn
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
- Garnituur:
- 200 Gr Fijne Boontjes
- 2 Flinke Wortels, In Gelijke Stukjes Gesneden
- 200 Gr Kerstomaatjes
- Olijfolie