Duif Met Pompoen En Succotash
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVlees was een schaars goed voor de trekkende pioniers. Vaak zetten ze onderweg vallen of schoten klein wild of vogels, zoals prairiehoen, een vogel die lijkt op een korhoen en zich schuil-houdt tussen het lange prairiegras. In dit recept is in plaats van prairiehoen duif gebruikt. Ook een kleine vogel met een lekkere wildsmaak. Verwarm de oven voor op 220 °C. Dep de duiven droog met keukenpapier en wrijf de duiven van binnen en buiten in met zout en versgemalen peper. Verhit op een hoog vuur de zonnebloemolie in een ruime braadslee en bak de duiven rondom bruin. Voeg de parten ui en de stukken pompoen toe en zet de braadslee 25 à 30 minuten in het midden van de oven. Schep de pompoen en de ui regelmatig om. Serveer met succotash.
- 2 Jonge Duiven Van ± 750 Gram
- 4 El Zonnebloemolie
- 1 Ui In Parten Gesneden
- Zout, Peper
- Kleine Pompoen Geschild In Stukken Van 3×3cm