Pistachesaus [bij Vlees]
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOntvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de tijm toe en blus met de gevogeltefond, laat enkele minuten pruttelen. Roer er vervolgens de helft van de zure room onder en breng op smaak met wat zout, muskaat en de pistaches. Meng de eierdooiers met de andere helft van de zure room, draai het vuur laag en roer dit mengsel onder de saus. Lekker, eenvoudig en toch feestelijk smakende saus.
- 2 Tomaten
- 2 Flinke Uien, Fijn Gesnipperd
- Boter
- Takje Tijm
- 2 Dl Gevogeltefond
- 100 Gr Pistaches, Fijngehakt
- 250 Gr Zure Room
- 2-4 Eierdooiers
- Nootmuskaat
- Peper En Zout