Sushi Van Tonijn Met Sint-jakobsvrucht En Koriandercoulis
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Maak een marinade met sojasaus, limoensap en gemberpoeder. Roer om en leg er de sint-jakobsvruchten in. Laat ze een uurtje marineren in de koelkast. 2. Doe voor de coulis de koriander, het water, de olijfolie en de mirin in een maatbeker en mix glad. Breng op smaak met peper en zout. 3. Snij de tonijn in flinterdunne plakjes. Leg ze op een werkvlak. Schik op elk plakje een sint-jakobsvrucht en rol op. 4. Bak de rolletjes aan één kant kort in wat hete olie. Serveer met de coulis.
- 4 Verse Sint-jakobsvruchten
- 200 Gram Verse Rode Tonijn
- 2 Eetlepels Sojasaus
- 1 Theelepel Gemberpoeder
- Sap Van 1 Limoen
- 4 Eetlepels Koriander, Met Steeltjes
- 2 Eetlepels Water
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 1 Eetlepel Mirin
- Peper En Zout