Gebakken Ei Met Citroennasi

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Gebakken Ei Met Citroennasi Bereidingwijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces. Boen ondertussen de citroen onder de koude kraan schoon en rasp de schil eraf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de citroen vervolgens doormidden. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat wokolie in en roerbak hierin de groenten ongeveer 3 minuten. Meng de citroenrasp erdoor. Schep de afgekoelde rijst en de kruidenmix door de groenten. Knijp beide citroenhelften boven de wok uit en roerbak de nasi nog een minuut of 5. Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm. Laat de wok opnieuw goed heet worden, schenk er weer wat olie in en bak hierin de eieren. Bestrooi ze met wat zout en peper. Serveer de citroennasi op voorwarmde borden. Leg op elk bord een gebakken ei. Zet Conimex Ketjap en Sambal op tafel.

Boodschappenlijstje
  • 1 Citroen
  • 800 Gr Gemengde Roerbakgroenten Met Broccoli
  • 4 Eieren
  • 300 Gr Witte Rijst
  • Conimex Wok Olie
  • 1 Zakje Conimex Kruidenmix Voor Nasi
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...