Gegrilde Sardienen

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gegrilde Sardienen   Bereidingwijze

Spoel de tomaten, droog ze en snij ze in vier, doe de olijven in een slakom, voeg er de feta, de ui, tomaten en de gewassen sla bij. Strooi er wat oregano, zwarte peper en wat zout over en besprenkel tenslotte met wat olijfolie, laat even staan op kamertemperatuur. Snij de citroen in schijfjes, spoel de sardines, snij ze open langs de buikzijde en maak schoon, spoel nogmaals de binnenzijde en dep droog. Schuif twee laurierblaadjes en een schijfje citroen in elke opening. Bestrijk elke sardine met olijfolie en kruid met zwarte peper en wat zout. Rooster ze onder de grill, zo'n 2 à 3 minuten per zijde. Verdeel de sla over 4 borden, en schik er de gegrilde sardines bij, serveer met pitabrood.

Boodschappenlijstje
  • 12 Verse Sardines
  • 24 Verse Laurierblaadjes
  • Olijfolie
  • 2 Rode Uien, Gesnipperd
  • 2 Citroenen, In Schijfjes
  • Voor De Salade -
  • Verse Sla, Rucola, Raketsla...
  • 100 Gr Griekse Olijven
  • Kalamata
  • 8 Kerstomaatjes
  • 300 Gr Feta, In Blokjes
  • Olijfolie
  • Oregano, Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...