Caesar Salade
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeStrip per persoon ca. 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter. Was en droog de bladeren. Als je bindsla gebruikt: na het wassen de stronk eraf snijden en de sla in reepjes snijden. Dressing Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water, breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen. Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer er het citroensap en de worcestershiresauce door. Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe en schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren kan verdelen. Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Weetje De klassieke Amerikaanse Caesar salad, oorspronkelijk door Caesar Cardini in 1920 gemaakt, heeft evenveel vormen als er slasoorten zijn. Traditioneel zijn de ingrediënten het hart van cos sla, extra vierge olijfolie, citroensap, worcestershiresauce, zout, peper, verse Parmezaanse kaas, met knoflook bereide croutons en een zeer zacht gekookt ei. Het succes van deze salade hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de ingrediënten en de wijze van mengen: er moet zodanig worden gemengd, dat de slablaadjes met de dressing worden bedekt, zonder dat ze worden gekneusd.
- 2 Grote Kroppen Cos Salade Of Bindsla
- 75 Gram Knoflookcroutons
- 2 Eieren
- 6 Eetlepels Olijfolie
- Zout, Versgemalen Peper
- 1 Theelepel Worchestershiresaus
- 25 Gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- Blikje Ansjovis In Olijfolie
- Eventueel Nog Wat Rucola