Kopje Heerlijke Chocolade...

Aantal personen: 8 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Kopje Heerlijke Chocolade... Bereidingwijze

10 min bereiden - 6 uur wachten Hak de chocola in de foodprocessor aan gruis. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, doe er het vanille-extract en de piment in en giet de room door de vulopening van de foodprocessor over de chocola. Laat 30 seconden staan. Laat de machine 30 seconden draaien. Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel. Laat de machine 45 seconden draaien. Giet het mengsel in wat voor kopjes of potjes je ook gebruikt en zet ze minstens zes uur of tot de volgende dag in de koelkast. Denk er wel aan ze ruim 20 minuten voordat je ze wilt serveren uit de koelkast te halen, want als ze te koud zijn gaat dat ten koste van hun weelderige zijdeachtigheid. Dit recept levert je bij elkaar 500 ml op en dat is genoeg om 8 potjes met een inhoud van om en nabij 60 ml te vullen. Als je alleen grotere koppen hebt, pas dan gewoon de hoeveelheden aan. - Nigella LawsonDit recept is afkomstig uit het

Boodschappenlijstje
  • 175 Gram Pure Chocola Van Topkwaliteit, Met Ten Minste 70% Vaste Cacao
  • 250 Ml Slagroom
  • ½ Theelepel Natuurlijk Vanille-extract
  • ½ Theelepel Piment
  • 1 Ei
Probeer ook eens...