Rivierkreeftjes à La Bordelaise

Aantal personen: 1 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Rivierkreeftjes à La Bordelaise Bereidingwijze

- Was de levende rivierkreeften en chatreer ze. Dit wil zeggen het darmkanaal verwijderen, een barbaarse handeling, maar indien de kreeftjes enkel dagen niet gegeten hebben is dit niet nodig. Vermits bijna alle rivierkreeften ingevoerd worden uit Turkije, zijn ze ook uitgehongerd ! - Stoof de groentenbrunoise met de boter en het kruidenbosje ( verse tijm, laurier en peterseliestengels) en voeg op het laatst de ham toe. - Voeg de rivierkreeften toe en de witte wijn . - Kruid met peper en zout - Kook al opschuddend gedurende een tiental minuten onder deksel. - Voeg eventueel nog wat boter toe. Bestrooi met grof gehakte peterselie.

Boodschappenlijstje
  • 6 Rivierkreeften Per Persoon, Dit Is Ongeveer Ongeveer 300 G.
  • 1 Eetlepel Brunoise Van Wortelen ( Kleine Dobbelsteentjes )
  • 1 Eetlepel Selder
  • 1 Uien Of Sjalot
  • 1 Eetlepel Rauwe Ham
  • 1 Dl Witte Wijn
  • 20 Gram Boter
  • Kruidenbosje
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...