Pruimentaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeRoer de boter samen met de poedersuiker en het zout tot room. Voeg hieraan onder voortdurend roeren de eierdooiers, de brandewijn, de bloem en de gestampte amandelen toe. Beboter een taartvorm en bestrooi deze met bloem. Schep het taartbeslag in de vorm en bak dit in een voorverwarmde oven op 200 graden. De baktijd is zon half uur. Controleer of de taart gaar is door er een breinaald in te steken. Als er geen beslag aan de naald blijft kleven, is de taart gaar. Was nu de pruimen en ontpit ze. Voeg de suiker, de kruidnagelen en de kaneel toe. Breng het geheel met weinig water aan de kook. Leng het aardappelmeel aan met een eetlepel water. Bind hiermee de opgekookte pruimen. Verwijder de kruidnagel. Verdeel de compote ten slotte gelijkmatig over de gebakken taart en maak het geheel eventueel op met lobbig geklopte room. De pruimentaart volgens oud boerenrecept kan zowel warm als koud worden geserveerd.
- Voor Het Deeg:
- 175 Gr Boter
- 250 Gr Bloem
- Mespunt Zout
- 75 Gr Poedersuiker
- 2 Eierdooiers
- 4 El Brandewijn
- 50 Gr Gestampte Amandelen
- Voor De Vulling:
- 750 Gr Pruimen
- 75 Gr Suiker
- 2 Kruidnagelen
- Kaneel Naar Smaak
- 1 El Aardappelmeel