Notenfudge

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Notenfudge Bereidingwijze

Breng de slagroom met de suiker aan de koek en voeg dan de keukenstroop toe. Kook het mengsel verder tot het 118 ˚C is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Als u een druppel van het mengsel in ijswater laat vallen en er weer uithaalt, moet het een zacht kleverig balletje zijn. Leg ondertussen op een bakplaat een stuk bakpapier van ongeveer 30×30 cm. Voeg de gehakte noten toe aan de kokende massa en roer de massa van het vuur af tot het iets dikker wordt en de glans begint te verdwijnen. Schenk het mengsel uit op het bakpapier en laat het helemaal afkoelen. Snijd of breek het in stukken.

Boodschappenlijstje
  • 250 Ml Slagroom
  • 250 Gr Suiker
  • 1 Flinke El Keukenstroop
  • 100 Gr Grof Gehakte Walnoten
Probeer ook eens...