Kippenborstfilet Met Roquefort Kaas
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeGerookte kipfilet is een heerlijke basis voor een lichte lunch. En het is helemaal niet moeilijk om daar een goede salade van te maken. Laat de gerookte kipfilet op kamertemperatuur komen. Als de kip te koud is, mis je veel van de smaak. Was de veldsla en laat deze goed uitlekken. Snipper de ui en doe deze in een mengkom. Schep er 2 flinke eetlepels volle yoghurt bij. Wat voor soort dat is maakt niet zoveel uit, als het maar een volle smaak heeft en stevig van structuur is. Dus Turkse of Griekse yoghurt is ook prima. Brokkel ongeveer 20 gram Roquefort bij de yoghurt. Snipper 3 augurken fijn en meng deze er ook door. Meng de dressing nu goed en breng hem op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Doe er een klein beetje slaolie door. Je kunt zelf bepalen hoeveel blauwe kaas je erbij doet. Ben je niet zo'n liefhebber? Geef het dan slechts een licht accent mee. Meng de veldsla met de dressing. Snijd de overgebleven augurken in de lengte door om mee te garneren. Snijd de gerookte kip schuin overlangs in dikke repen. Je krijgt dan mooie lange plakken die je goed kan garneren. Verdeel de veldsla over 4 diepe borden. Verdeel de augurken voor de garnering er over heen. Leg de gesneden kip in een waaiervorm op de borden. Serveer er een lekker stokbrood bij.
- 2 Borsten Gerookte Kipfilets
- 2 Eetlepels Volle Yoghurt (bijv. Biogarde Stand)
- Rode Ui
- Gemengde Veldsla
- Klein Scheutje Slaolie
- 20 Gram Roquefort Of Andere Blauwaderige Kaas
- 5 Zoetzure Cocktail Augurken
- 1 Donkerbruin Stokbrood
- Zout En Peper