Cassoulet, Klassieker Uit Zuidwest Frankrijk

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Cassoulet, Klassieker Uit Zuidwest Frankrijk   Bereidingwijze

Laat de bonen een nacht weken in water. Kook ze nadien in hun weekwater gedurende 30 minuten met een weinig zout. Ontvel en ontbeen het hammetje en snij het vlees in hapklare brokken. Doe deze, samen met de benen, het kruidentuiltje, tijm, laurier, de gekneusde knoflook en wat zout in een pan. Doe koud water bij en breng aan de kook, laat dit een uurtje zachtjes koken. Neem het vlees uit de pan, zeef de bouillon en roer er de tomatenpuree door, hou opzij. Bak de eendenbouten mooi aan in wat olijfolie of eendenvet, laat het spek op het laatst ook even mee kleuren. Neem alles uit de pan en stoof er vervolgens de ui ringen kort in. Snijd de knoflookworst in ringen. Schep de bonen in een grote vuurvaste schaal en leg er alle stukken vlees op, schep er de ui ringen over en giet er tenslotte de bouillon bij tot alles onderstaat, eventueel wat aangevuld met wat water indien alles niet onderstaat. Zet in een voorverwarmde oven van 170° gedurende 90 minuten. Strooi er vervolgens het gemalen broodkruim over en zet nogmaals 30 minuten in de oven.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Witte Bonen
  • 4 Eenden Onderbouten
  • 1 Knoflookworst
  • 1 Varkenshammetje
  • 2 Dikke Plakken Ongezouten Spek
  • 2 Dikke Uien, In Ringen Gesneden
  • 2 Knoflookteentjes, Gekneusd
  • 1 El Tomatenpuree
  • 2 Sneetjes Oud Brood, Fijngemalen
  • 1 Kruidentuiltje; Tijm, Laurier
  • Olijfolie Of Eendenvet
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...