Kip A La Provençale

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kip A La Provençale   Bereidingwijze

Snijd het spek in niet al te kleine stukken en laat ze (zonder vetstof) even uitsmelten in de pan. Hou opzij. Kruid de stukken kip en bak ze in dezelfde pan mooi bruin in wat olijfolie. Hou opzij. Stoof, nog steeds in dezelfde pan de uisnippers glazig. Voeg de wijn, knoflook en de kruiden toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de kippenstukken en spek terug in de pan. Dek af en laat in zo'n 30 minuten garen. Voeg op het einde de olijven terug toe en beng op smaak met peper en zout. Serveer met grof geplette gekookte aardappelen, opgewerkt met wat olijfolie en Provençaalse kruiden.

Boodschappenlijstje
  • Mooie Braadkip, In Stukken
  • 2 Dikke Plakken Gezouten Spek
  • 3 Knoflookteentjes
  • 2 Uien (fijngesneden)
  • 2 Glazen Droge Witte Wijn
  • 1 Takje Tijm, 2 Laurierblaadjes Laurier, 1 Takje Rozemarijn
  • Handvol Olijven
  • Olijfolie, Zwarte Peper En Zout
Probeer ook eens...