Coq Au Vin
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. Snij het spek in dobbelsteentjes. 2. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de spekjes uit. 3. Haal het uitgebakken spek uit de pan en pel en snijd de uien fijn. 4. Bak de uien samen met de geperste knoflook licht in dezelfde boter. Haal het er daarna weer uit. 5. Snijd de champignons in plakjes en bak ze even aan. Haal ze er vervolgens weer uit. 6. Snijd de kip in vieren en haal het door de bloem. 7. Bak de kip in de pan, eventueel met wat boter, tot ie bijna gaar is. 8. Blus de kip met cognac af en steek het aan. 9. Daarna de spekjes, ui, knoflook en champignons erbij en tot slot de wijn. 10. Laat het geheel 1 uurtje doorsudderen. De jus kun je binden met wat bloem.
- 1 Braadkip
- 2 Uien
- 250 Gram Spekjes
- 250 Gram Champignons
- 1 Knoflookteentje
- Halve Liter Rode Wijn
- Bloem