Gerookte Zalm En Appel Overgoten Met Witte Wijn Saus

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Gerookte Zalm En Appel Overgoten Met Witte Wijn Saus Bereidingwijze

Snijd de bieslook fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in hele kleine blokjes. Doe de crème fraiche met peper, zout, appel en bieslook in een kom en roer het geheel goed om. Verdeel de appel-crème fraîche mengsel over de ronde plakjes geroosterd witbrood. Drapeer daarover een plakje gerookte zalm. Zet de taartjes 2 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de taartjes uit de oven en giet de witte wijnsaus over de zalmtaartjes en garneer met tuinkers. Bereidingswijze wijnsaus: Pel en snipper het sjalotje. Kneus of plet de peperkorrels (in een vijzel). Breng in een pan de sjalot met de peperkorrels, wijn, azijn, laurier en tijm aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Voeg de kookroom toe en laat de saus een paar minuutjes doorkoken. Doe de maïzena in een kom en meng het met een scheutje water. Voeg het al roerend aan de saus toe totdat de saus gebonden is.

Boodschappenlijstje
  • 4 Ronde Sneetjes Geroosterd Brood (ø 6 Cm)
  • 1 Appel (Golden Delicious)
  • 1 El Crème Fraiche Of Blue Band Finesse Voor Verrijken
  • 200 Gr Gerookte Zalm
  • Zout En Versgemalen Peper
  • Bieslook
  • 1 Sjalotje
  • 1 El Witte Peperkorrels
  • 2 Dl Witte Wijn
  • 1 El Azijn
  • Laurierblad
  • 2 Takjes Tijm Of 1 Theelepel Gedroogde Tijm
  • 1 Flesje Kookroom Of Blue Band Finesse Voor Koken
  • 1 El Maizena
Probeer ook eens...