Sushi Met Gerookte Zalm
Aantal personen: 4 » Keuken: Japans » Geplaatst door: Eline Borgers » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de asperges schoon. Snijd het houtige gedeelte van de onderkant en kook de asperges in water met zout in 4 minuten gaar. Kook de rijst in het water van de asperges. Aan deze sushirijst wordt geen azijn toegevoegd. Snijd eventuele bruine stukjes van de gerookte zalm af en leg deze zo neer dat er een plak ontstaat. Doe de rijst op de zalm, daar bovenop de asperge gevolgd door weer wat rijst. Rol vervolgens stevig op. Vries de sushi even aan (ongeveer 15 minuten). Zo is de sushi beter te snijden. Snijd er plakken van (ongeveer 2 cm dik). Strooi er wat massala overheen en sojasaus. Zet er als garnering oesterbladeren tussen.
- 4 Stuks Asperges
- 200 Gram Gerookte Zalm
- 300 Gram Sushirijst (zie Ander Recept Op Eigenrecept.nl)
- 1 Scheutje Sojasaus
- 1 Mespuntje Garam Massala