Chirashi
Aantal personen: 2 » Keuken: Japans » Geplaatst door: Jooske Janssens » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBegin ter voorbereiding met het marineren van de in dunne plakjes gesneden tonijn in de sojasaus, je kunt het daarna kort in de koelkast laten staan. Zorg ook dat je de gedroogde paddenstoelen in een kom warm water doet zodat ze weer hun oorspronkelijke vorm krijgen. De krabsticks snijdt je ook in kleine stukjes. Was ondertussen de komkommer en snijdt deze in dunne plakjes. Waarschijnlijk zul je teveel komkommer hebben, maar je kunt wat er over blijft een andere keer opeten natuurlijk. Verwijder de stengels van de paddenstoelen nu en snijdt ook de shiitake in dunne plakjes. Neem nu een braadpan en giet hier één kop water in, waarna je meteen de paddenstoelen toevoegt. Voeg ook de twee theelepels suiker toe en naar wens een klein beetje sojasaus, niet meer dan één theelepel. Laat dit nu op laag vuur staan totdat het water volledig in de paddenstoelen is opgegaan. Bak nu de drie eieren totdat je een omelet hebt, voeg eventueel nog wat suiker toe en snijdt de omelet vervolgens in dunne reepjes. Je kunt nu de gekookte sushi rijst in een grote kom doen of over meerdere kommen verdelen. Leg de overige ingrediënten hier nu bovenop. Er is niet echt een vaste volgorde, maar vaak worden de komkommer en de krabsticks het eerst op de rijst gelegd, daarna de omelet-reepjes en dan de tonijn. Tenslotte besprenkel je de tonijn met wat sesamzaad en je chirashi is klaar om gegeten te worden.
- 2 Koppen Japanse Sushirijst
- 10 Stuks Gedroogde Shiitake Paddenstoelen
- 1 Stuks Komkommer
- 3 Stuks Eieren
- 250 Gram Verse Tonijn
- 200 Gram Krabstick
- 30 Gram Sesamzaad
- 2 Eetlepels Sojasaus
- 2 Theelepels Suiker