Broodsurprise Met Appel En Bolletje Ijs
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor 10 plakjes Splits de eieren met de eierscheider in eidooiers en eiwitten Vries het eiwit in porties in of bak er bijvoorbeeld schuimpjes van Snijd het brood in de lengte in plakken van ½ cm dikte Vet de vorm in en bedek de bodem met een plak brood Breng de slagroom met het zout in de pan aan de kook Roer de dooiers los met 50 g suiker Voeg hieraan al roerende een beetje warme room toe Meng het dooiermengsel al roerende door de room in de pan Laat binden en daarna al roerende afkoelen Meng de overige suiker met de kaneel Bestrooi het brood in de vorm met een beetje van het suiker-kaneelmengsel Schep daarop een laag pudding en bedek met een plak brood Herhaal dit en de bovenste laag moet uit suiker-kaneel bestaan Zet de oven aan en bedek de vorm met een stukje aluminiumfolie Bak dit gedurende 90 minuten Lekker met de Eierparfait of een bolletje ijs
- 1 Casinobrood Zonder Korst
- 15 Eieren
- Zachte Boter Om In Te Vetten
- 3/4 Liter Slagroom
- Snufje Zout
- 305 Gram Suiker
- 2 Eetlepels Kaneelpoeder
- 5 Geschilde Hollandse Appelen In Schijfjes
- 100 Gram Gewelde Rozijnen