Heerlijke Sushi California Roll
Aantal personen: 2 » Keuken: Japans » Geplaatst door: Iemke Keuning » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijdt de komkommer in de lengte doormidden om de zaadjes te verwijderen, en snijdt vervolgens reepjes uit van ongeveer een halve centimeter doorsnee en 10 centimeter in lengte. Schil daarna de avocado's, verwijder de pit en snijdt ze dan ook in reepjes van een have centimeter doorsnee. Neem een velletje nori en vouw deze in de breedte doormidden, waarna je het voorzichtig op de vouw doormidden kunt scheuren. Neem nu een stuk cellofaan-folie, leg deze op het bamboe matje en maak je vingers wat vochtig met water zodat de rijst niet gaat plakken. Plaats een handjevol rijst op de folie en spreidt deze uit totdat het ongeveer net zo breed is als je gehalveerde nori velletje. Plaats daarna het nori velletje met glanzende kant naar je toe op de rijst, maar zorg dat aan de onderkant zo'n 4 centimeter nori overblijft. Plaats nu de komkommer, avocado en de krabsticks in de breedte op het nori velletje. Je kunt het hele velletje opvullen, maar laat onderaan weer 4 centimeter vrij. Voeg een streepje wasabi en Japanse mayonaise toe, maar weet dat overdaad schaadt. Het is bij sushi niet de bedoeling dat je enkel wasabi en mayonaise proeft. Begin nu aan de onderkant te rollen. Doe dit voorzichtig en druk de rol af en toe stevig aan, maar niet zo stevig dat de rijst geplet wordt. De 4 centimeter nori die je had vrijgelaten zal de ingrediënten bedekken. Trek nadat je klaar bent met rollen voorzichtig de cellofaan-folie uit je sushi rol. Leg de folie vervolgens opnieuw op de bamboe mat en besprenkel deze met sesamzaad. Plaats de gerolde sushi hier op en rol opnieuw het bamboe matje. Druk de sushi tijdens het rollen stevig aan, maar niet zo stevig dat de komkommer, krab en avocado weer uit de sushi komen. De sesamzaad zal nu aan de buitenkant plakken. Tenslotte kun je de sushi rol met een vochtig mes in acht plakjes snijden. Dit doe je door de rol in de helft doormidden te snijden, de twee halve rollen snijdt je vervolgens opnieuw doormidden. Verwijder de folie pas als je de sushi in stukjes gesneden hebt. Herhaal de bovenstaande stappen nu met de ingrediënten die je over hebt, het zal goed zijn voor ongeveer 40 stukjes.
- 2 Koppen Japanse Sushirijst
- 2 Stuks Avocado's
- 1 Stuks Komkommer
- 200 Gram Krabsticks
- 40 Gram Sesamzaad
- 3 Vellen Zeewier (nori)
- 1 Eetlepel Wasabi
- 1 Eetlepel Japanse Mayonaise