Heerlijke Maki Sushirol

Aantal personen: 2 » Keuken: Japans » Geplaatst door: Iemke Keuning » Type: Meer van het type: Anders

Heerlijke Maki Sushirol Bereidingwijze

Leg het sushimatje neer met de bamboestokjes horizontaal. Neem een norivel. Leg het norivel horizontaal neer op het sushimatje met de ruwe kant naar boven. Spreid wat sushirijst netjes en gelijkmatig over de hele oppervlakte van het norivel maar laat een strook vrij aan de bovenzijde zo dik als je pink. Maak je vinger vochtig en maak een wasabigeul in het midden van de rijst van links naar rechts en smeer daar wasabi in. Bepaal wat je in de sushi als beleg wilt doen. Leg het sushibeleg in de wasabigeul. Leg de onderkant van het norivel precies gelijk met de onderkant van het sushimatje. Til met je duimen de onderkant van het sushimatje en norivel op en rol over (houd met je andere vingers de ingrediënten op hun plek) todat de onderrant van je matje de vrijestrook nori raakt. (Als het goed is zie je nu geen rijst en geen ingrediënten meer. Druk het norivel met het sushimatje stevig aan. Trek de bovenkant van het sushimatje een beetje omhoog en rol de sushi mooi rond. Laat de sushirol 1 minuut 'rusten' op de nori-rand zodat hij zich goed vast absorbeerd en niet open gaat tijdens het snijden.

Boodschappenlijstje
  • Sushimatje
  • Norivellen
  • Sushi Rijst (zie Ander Recept Op Eigenrecept.nl)
  • Sushibeleg (rauwe Tonijn, Komkommer, Zalm, Rammenas, Pompoenschil, Tamago Etc.)
  • Wasabi
  • Azijnwater
Probeer ook eens...