Japanse Sushi Rijst
Aantal personen: 2 » Keuken: Japans » Geplaatst door: Iemke Keuning » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeWas de rijst totdat het water helder blijft (dit duurt minimaal 10 minuten). Laat de rijst maximaal 30 minuten uitlekken, tijdens dit proces neemt de rijst het vocht op. Doe de rijst met het water in de rijstkoker en zet deze aan. Als je een pan gebruikt, doe de rijst met het water in de pan en breng het onder mild vuur aan de kook. Als het water kookt, zet het vuur laag en laat de rijst 10 minuten in een gesloten pan koken, tot al het water is opgenomen en de rijstkorrel niet te hard en niet te zacht is. Haal de pan van het vuur en laat hem met een theedoek afgedekt 10 minuten staan. Meng daarna de Japanse rijst met de rijstazijndressing.
- 500 Gram Japanse Sushirijst
- 625 Ml Water