IJs Uit De Oven In Een Filodeegje

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

IJs Uit De Oven In Een Filodeegje Bereidingwijze

Duurtijd: 20 min Het kán! IJs met noten in een filojasje: een origineel en feestelijk dessertidee. Bereidingswijze 1. Doe de walnoten, hazelnoten, pistaches en pijnboompitten in een mengkom. Hak ze grof. Doe er de gedroogde pruimen en de amaretto bij en bewerk alles samen tot een grove pasta. Meng er de abrikozenjam onder. 2. Laat het ijs goed bevriezen. Rol het (snel!) in de notenpasta en druk lichtjes aan zodat de bollen helemaal bedekt zijn. Laat ze opnieuw heel hard worden in de diepvriezer. 3. Leg op elk vel filodeeg een ijsbol. Vouw toe en steek vast met een houten prikker. Zet een paar minuten in de (voorverwarmde) oven op 200°C, tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is. Heerlijk met karamelsaus!

Boodschappenlijstje
  • 4 Vellen Filodeeg
  • 100 Gram Noten (walnoten En/of Hazelnoten)
  • 25 Gram Pistaches
  • 25 Gram Pijnboompitten
  • 50 Gram Gedroogde Pruimen
  • 1 Eetlepel Amaretto
  • 1 Eetlepel Abrikozenjam
  • 4 Bollen Vanille-ijs
Probeer ook eens...