Carpaccio Van Zalm & Venkel

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Carpaccio Van Zalm & Venkel Bereidingwijze

Verpak het zalmhaasje in alu-folie en leg het één uur van tevoren in de diepvries, zodat het stevig wordt. Snij de venkelknol middendoor, hou het groen opzij alsook twee mooie buitenste delen. Hak de rest fijn met een keukenschaaf of rasp. Doe dit in een ruime slakom. Voeg er het citroensap/schil, pijnboompitten, royaal olijfolie, kappertjes, de helft van de Parmezaanse kaas en een flinke draai van de pepermolen toe. Meng alles voorzichtig onder elkaar en zet zo'n 30 minuten in de koelkast. Snij de bevroren zalm in flinterdunne plakjes en bestrooi met wat zeezout. Leg op elk bord een "venkelschelp" en vul ze met het venkelmengsel, voeg de zalmreepjes toe en werk af met de rest van de kaas en wat groen van de venkelknol.

Boodschappenlijstje
  • 1 Venkelknol
  • 1 Roze Zalmhaasje (250g)
  • Sap én Geraspte Schil Van 1 Halve Citroen
  • 1 El Kappertjes
  • 2 El Pijnboompitten (geroosterd)
  • 100 Gr Parmezaanse Kaas (schilfers)
  • Olijfolie, Zeezout, Zwarte Peper
Probeer ook eens...