Konijn In 'Kriekbier'

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Konijn In 'Kriekbier'   Bereidingwijze

Snijd het konijn in stukken, wentel ze door het bloem en laat ze samen met de ui ringen op hoog vuur kleuren in de reuzel. Draai het vuur lager en voeg tijm, laurierblaadje en enkele blaadjes selder toe. Leg een snee wittebrood (zonder korst) en bestreken met mosterd op het konijn. Voeg een scheutje bier toe en laat zachtjes sudderen. Doe het kriekbier beetje bij beetje bij het gerecht het konijn mag niet "baden" in het bier, kruid met peper en zout en laat uurtje stoven. Voeg vervolgens de vooraf in lauw water geweekte pruimen en abrikozen bij en laat gaarstoven. Serveer met gestoomde aardappeltjes.

Boodschappenlijstje
  • Panklaar Konijn
  • 1 El Reuzel (varkensvet
  • Bloem
  • 2 Uien, In Ringen Gesneden
  • 1 Snee Wit Brood, Met Mosterd Bestreken
  • Tijm, Laurier, Selderie
  • Halve Liter Kriekbier "Mort Subite"
  • 250 Gr Gedroogde Pruimen
  • 150 Gr Gedroogde Abrikozen
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...