Pompoentaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 190ºC. Maak de pompoen schoon en snijd 100 g vruchtvlees in blokjes en blancheer ze een paar minuutjes in kokend water. Snijd de rest van het pompoenvruchtvlees in stukjes, kook ze in ca. 15 minuten gaar in een laagje water en pureer met een stamper of staafmixer tot een puree. Laat de pompoenpuree afkoelen. Schil de peer en snijd hem in stukjes. Hak de chocolade. Bereiding Meng in een kom ei, peerblokjes, pompoenblokjes, pompoenpuree en olie. Meng in een andere kom suiker, bloem, bakpoeder, zout en kaneel. Schep beide mengsels door elkaar. Verdeel het beslag over 3 ingevette springvormen of over een grote bakplaat. Bak de cakes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Bereid intussen de crème: Doe de melk met de room en suiker in een pan en breng aan de kook, haal de pan van het vuur en roer de chocolade door het melkmengsel. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Doe het chocolademengsel met de zachte boter in een kom en klop het met een mixer tot een luchtige crème. Maak een hoge taart door de 3 plakken cake op elkaar te stapelen met daartussen een dun laagje chocoladecrème. Bestrijk de bovenkant met de rest van de crème. Bestrooi de bovenkant met pecannoten.
- Voor De Taart -
- 350 Gr Pompoen
- 1 Handpeer
- 5 Grote Eieren
- 300 Gr Zonnebloemolie
- 400 Gr Suiker
- 320 Gr Bloem
- 10 Gr Bakpoeder
- Halve Tl Zout
- Halve Tl Kaneelpoeder
- Voor De Creme -
- 350 Gr Melkchocolade
- 1.5 Dl Melk
- 1.5 Dl Slagroom
- 150 Gr Suiker
- 400 Gr Boter