Baklava
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDe walnoten worden eerst vermengd met de kaneel en 100 gram gesmolten boter. De plakjes filo-deeg uitrollen zodat ze even groot als de bakvorm zijn. Leg 4 vellen filo-deeg met gesmolten boter bestreken in een bakvorm en leg er vervolgens 4 vellen filo-deeg op die met het walnotenmengsel zijn bestreken. Bewaar 4 vellen filo-deeg om bovenop te leggen, alleen met boter bestrijken en het bovenste filo-deeg vel een beetje bevochtigen met water. Doop een scherp mes in heet wateren snijdt daarmee diepe vierkante inkepingen in het gebak. Zet de bakvorm ongeveer 70 minuten in een voorverwarmde matig hete oven. Ondertussen de honing met suiker en citroensap vermengen en dit tot een niet te dikke siroop koken. Zodra het baksel uit de oven komt wordt de siroop erover gegoten. De baklava is klaar!
- 500 Gram Walnoten Fijngehakt
- 500 Gram Filodeeg
- 500 Gram Boter
- 1 Eetlepel Kaneel
- 1 Eetlepel Citroensap
- 3 Eetlepels Suiker
- 5 Eetlepels Vloeibare Honing