Gevulde Aubergine

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Walter Stokkentreeff » Type: Meer van het type: Anders

Gevulde Aubergine Bereidingwijze

* Was de aubergines en halveer ze. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergines eerst ± 5 min. op het snijvlak. * Keer ze en bak de andere kant ook ± 5 min. * Neem ze uit de pan en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenvaste schaal. Schraap een beetje van het vruchtvlees eruit en houd het apart. * Schenk op 2 el na de olie uit de pan en fruit de ui met de knoflook al * omscheppend ± 5 min. * Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. * Voeg de het auberginevruchtvlees, kruiden naar smaak en de tomatenpuree toe en laat het gehakt ± 3 min. zachtjes bakken. * Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines en zet de ovenschaal * ± 15 min. in een voorverwarmde oven (200 °C). * * Tip: Lekker met warm Turks brood met sesamzaad * (pide) of stokbrood en een komkommersalade met * een yoghurtdressing met knoflook met munt.

Boodschappenlijstje
  • 2 Aubergines
  • 6 El Olijfolie
  • 1 Ui Gesnipperd
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 400 Gr Gehakt
  • 1/2 Zakje Silvo Wok-it Marokko à 20 G
  • 1 Blikje Tomatenpuree 68 Gram
Probeer ook eens...