Wokken Met Zalm, Paprika En Verse Koriander
Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeKook zoveel rijst als je nodig hebt op de manier zoals je dat gewend bent. Ikzelf houd erg van de ouderwetse manier, dus water met rijst rustig aan de kook brengen en het geheel droogkoken. Je houdt dan alle smaak en vitaminen vast. Snijd de knoflook in kleine stukjes. De gele en oranje paprika kan je grof (paysanne) snijden, dus in niet al te kleine stukjes. De moot zalm moet je in blokjes van ongeveer 3 cm snijden. Doe de rijstolie in je wok en zet het vuur op de hoogste stand. Voeg de knoflook toe en roer het geheel constant door. Paprika erbij en roeren tot het begint te verkleuren. Voeg de zalm toe, en roerbak het geheel even door. Ketjap en oestersaus erbij en even doorkoken. Tot slot wat koriander en limoensap erdoer en je kunt het opdienen
- 1 Moot Zalm Per Persoon (wordt Ook Wel Verkocht Als Zalmfilet)
- Oranje Paprika
- Gele Paprika
- 1 Eetlepel Ketjap Manis
- 2 Eetlepels Oestersaus
- 2 Eetlepels Rijstolie
- Knoflookteentje
- Verse Koriander
- Limoensap
- Basmati Rijst