Waterzooi Van Tongschar

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Waterzooi Van Tongschar   Bereidingwijze

Meng de visbouillon met de witte wijn, citroensap, de sjalotten en kruid met peper en wat zout. Breng aan de kook. Laat de visrolletjes hierin zachtjes gaar pruttelen in zo'n 10 minuten, afhankelijk van de grote en smaak. Haal de vis uit het kookvocht en hou warm onder alu-folie. Voeg de groenten julienne toe aan het kooknat en laat voor de helft inkoken en voeg vervolgens de verse room toe. Laat inkoken tot een licht gebonden saus. Schik de visrolletjes in grote diepe borden en overgiet met de saus. Werk af met wat gehakte rivierkreeftjes en bieslook.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Tongscharrolletjes (zo'n 8 à 10)
  • 2 Sjalotten, Fijngesnipperd
  • 2 Dl Droge Witte Wijn
  • 2 Dl Visbouillon (mag Van Blokje)
  • 2 El Citroensap
  • 2 Dl Room
  • 1 Stengel Bleekselderij, In Julienne
  • 1 Preiwit, In Julienne
  • 1 Dikke Wortel, In Julienne)
  • 100 Gr Rivierkreeftenvlees, Grof Gehakt
  • Vers Gesnipperde Bieslook
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...